Ako vybrať ten správny konferenčný stôl

Blog

Predstavte si situáciu: príde k vám návšteva, ktorú inštinktívne usadíte do obývačky. Vašich hostí ponúknete čajom či kávou a drobnými lahôdkami. Všetko položíte na konferenčný stolík, ktorý je v podstate nemým sluhom a nerušivým členom chvíľ strávených v príjemnej spoločnosti. Zrejme ste si doteraz ani neuvedomili, akým dôležitým kúskom vlastne konferenčný stolík je. Pokojne ho môžeme označiť za pomyselné srdce miestnosti, ktoré pôsobí na pohľad nenápadne, no v skutočnosti prepája jednotlivé kusy nábytku a v návštevách vyvoláva pocit spokojnosti. O to ťažšie je však vybrať ten dokonalý.

Možno to bude beh na dlhú trať

Keď vkročíte do obchodu s nábytkom alebo začnete surfovať na internete s cieľom nájsť perfektný konferenčný stôl, po chvíľke usúdite, že to predsa také jednoduché nebude. Konferenčných stolíkov je veľa a predsa je možné, že ani po dlhých hodinách hľadania nebude vašim predstavám vyhovovať žiadny z nich. Prečo je tomu tak? Už len pri prvej myšlienke na konferenčný stôl, sa vám vynorí v hlave​ určitý obraz, ako by mal váš ideálny kúsok vyzerať​. Keď sa k tomu ešte pridajú parametre, ktoré by mal spĺňať, jeho využitie a v neposlednom rade materiál, zistíte, že hľadanie užitočného stola je vlastne beh na dlhú trať​. Pri tom všetkom ste si vedomí zlatého pravidla, že výber stola, ktorý bude dominovať vašej obývačke, nemôžete len tak „odfláknuť“.

 

Drevený konferenčný stôl so sklom

Čaká vás výber materiálu, tvaru aj možnosti úložného priestoru

 

Definujte, čo chcete

Napriek tomu, že väčšinou za konferenčný stôl usadíte návštevy, je dobré si ujasniť, ​na čo ho vôbec budete využívať​. Má byť ​reprezentačným kusom vášho nábytku, ktorý bude dotvárať celkovú atmosféru vašej obývačky, alebo len akýmsi ​odkladacím priestorom na zbierku časopisov a úschovňou ovládačov od televízora? Mali by ste radi v domácnosti luxusný moderný stolík alebo preferujete skôr jeho praktickú stránku? Má byť stôl rozmerný a do očí bijúci, alebo skôr štýlovo splývajúci kúsok? Láka vás kúpa stola v predajni s nábytkom, alebo dáte prednosť ​konferenčnému stolu na mieru​?

Pred samotným hľadaním perfektného stolíka si určite nájdite chvíľku času a zodpovedzte otázky, ktoré vám pomôžu pri celkovom výbere. Odpovede, ktoré z otázok vyplynú, budú smerodajné pri vašej ďalšej voľbe a vďaka nim sa opäť o krôčik priblížite k vysnívanému stolíku.

 

2 konferenčné stoly

Niekedy je riešením dvojica konferenčných stolov

 

Skôr, než sa rozhodnete

Staré známe „dvakrát meraj, raz rež“ platí pri výbere konferenčného stola dvojnásobne. Pred tým, ako sa definitívne rozhodnete pre ten správny, by ste mali vziať do úvahy tiež nasledovné praktické rady:

 

  • Konferenčný stôl by mal byť ​v rovnakej výške ako okolostojaci nábytok ​– v priemere 45-50 cm.
  • Aby ste sa mohli vo vašej obývačke voľne pohybovať, ​vzdialenosť stola od pohovky by mala byť približne 45 cm​.
  • Televízor​ by mal byť umiestnený od stolíka vo vzdialenosti ​najmenej 80 cm​.

 

Drevený konferenčný stolík na mieru

Minimalistický konferenčný stôl na mieru

 

Splňte si vaše predstavy

Pokiaľ máte stále pocit, že ovládanie raketoplánu je ľahšie ako výber konferenčného stola, nezúfajte. Sen o ukážkovom konferenčnom stole pretavíte do reality tým, že si ​stôl požadovaného tvaru a veľkosti​ dáte vyrobiť na mieru. Optimálne riešenie vašich predstáv vám pomôžu nájsť ​šikovní profesionáli z firmy WSD​. Tím architektov, dizajnérov, stolárov a montérov pre vás doslova vyčaruje konferenčný stôl, po akom ste už dlho túžili. Konferenčný stôl na mieru sa tak stane funkčným a dizajnovým kúskom zdobiacim vašu obývačku a pútajúcim obdivné pohľady návštev.

 

Zdroj fotiek: archív WSD, Freepik, Unsplash

Ako vybrať ten správny konferenčný stôl

Ďalšie články