Trendy pre vstavané skrine: Priestor, ktorý presvedčí na prvý pohľad

Blog

Vstavané skrine ponúkajú veľkorysejší úložný priestor než bežné, voľne stojace skrine. Ak ste práve v štádiu rozhodovania, nenechajte si ujsť nasledujúce tipy, ako praktickosť a estetickú stránku vstavanej skrine povýšiť na maximum.

Vstavané skrine do spálne, predsiene a obývačky

Kde vstavanú skriňu umiestniť? Medzi prvé voľby patrí spálňa, detské izby a chodba. Čoraz častejšie však vídať zaujímavé kompozície, ktoré dotvárajú priestor obývačky. Výhodou vstavanej skrine je totiž dokonalé využitie centimetrov, keďže plynie prirodzene od podlahy až po strop.

V spálni vstavaná skriňa poskytuje úložný priestor pre oblečenie a odevné doplnky. Na chodbe je miestom pre uskladnenie športovej výbavy, sezónneho oblečenia či dekorácií, no aj obuvi. Vstavaná skriňa umiestnená v obývačke zase poskytne dostatok priestoru pre knihy, deky, posteľnú bielizeň a mnoho ďalších predmetov, ktoré chcete ukryť pred pohľadmi a ochrániť pred prachom. Vhodne umiestnené zrkadlá sa postarajú dokonca o optické zväčšenie a presvetlenie priestoru. Zaujímavé využite vie nájsť i v kúpeľni, kde zamaskuje práčku, sušičku či plné police čistiacich prostriedkov a uterákov.

Rozloženie vstavanej skrine

Zhotovenie vstavanej skrine môže prebiehať presne podľa vašich predstáv. Nemusíte robiť kompromisy z pohľadu rozmiestnenia kľúčových prvkov. Keďže pri vstavaných skriniach ide o nábytok na mieru, starostlivo si premyslite, aké vnútorné rozloženie vstavanej skrine by vám vyhovovalo najlepšie. Čaká vás plánovanie, meranie aj premýšľanie o tom, ako čo najefektívnejšie rozložiť vnútorné prvky.

Najčastejšie tu nájdete závesné vešiakové systémy, police a zásuvky. Vychádzajte zo súčasných a budúcich potrieb a rozdeľte veci do jednotlivých kategórií – napríklad na veci, ktoré sú dlhšie a potrebujú vešiak, veci, ktoré skladáte a veci, ktorým bude vyhovovať uloženie do zásuviek a boxov. Všetko, čo je pravidelne používané, by malo zostať na dosah ruky – nie príliš vysoko, ani nízko. Pre veci sezónneho charakteru stačí vyhradiť úložný priestor umiestnený vyššie.

Odporúčame pozrieť si našu galériu s realizáciami vstavaných skríň

Nadštandardná prispôsobivosť

Za zmienku určite stojí aj trend variability. Hoci sa vnútorné prvky vstavaných skríň pevne inštalujú na zadnú stenu, súčasné riešenia ich dokážu ešte lepšie prispôsobiť meniacim sa potrebám. V precízne zrealizovaných vstavaných skriniach máte možnosť meniť výšku políc, sťahovať závesné tyče nižšie, meniť rozloženie pre úložné boxy alebo naplno vysúvať zásuvky bez ohrozenia ich stability. Atraktívne sú tiež otočné prvky, priestor na uskladnenie žehliacej dosky, výsuvné zrkadlo či praktický výsuvný sušiak na bielizeň. A čo tak vstavaná skriňa s televízorom? Je to zaujímavý spôsob, ako mať v spálni poriadok bez narušenia estetiky.

Nenápadný i výrazný element

V závislosti od materiálov na posuvných dverách, vstavaná skriňa s interiérom celkom prirodzene splýva, no taktiež na seba i okamžite strhne pozornosť. Dlhé roky bolo zaužívané realizovať vstavané skrine tak, aby „nahradili“ pôvodnú stenu a farebnosťou splynuli s ostatným nábytkom. Najdôležitejšie boli (a naďalej zostávajú) funkčnosť a kvalita prevedenia.

Sledovať však už môžeme aj celkom originálny prístup, kedy sa obsah vstavaných skríň stáva priznaným. Sklenené výplne posuvných dverí a moderné LED osvetlenie vytvárajú dojem luxusu, predovšetkým ak ide o dokonale usporiadaný šatník, ktorým sa majitelia odvážne pochvália.

Aké rozmery sú optimálne pre vstavanú skriňu? Z akých materiálov ju vyrobiť, aby dokázala slúžiť dlhé roky? Ktorým detailom venovať pozornosť, aby ste boli maximálne spokojní? Vstavané skrine na mieru vyplnia aj tie najmenšie zákutia, zamaskujú nezrovnalosti a premenia chaos na organizovanosť. Kontaktujte nás s vašimi predstavami a otázkami a radi vám pomôžeme s každou časťou realizácie – od návrhu, cez výrobu až po samotnú inštaláciu.

Zdroj fotiek: pixabay.com, wsd13.sk

Trendy pre vstavané skrine: Priestor, ktorý presvedčí na prvý pohľad

Ďalšie články