Interiérové trendy 2024: Rozlúčte sa s obyčajnosťou!

Blog

Trendy v bývaní pre rok 2024 potešia aj tých najnáročnejších, ktorí sa radi obklopujú esteticky príjemnými a jedinečnými kúskami. Jedným z veľkých trendov súčasnosti je totiž štýl nazývaný „tichý luxus“, ktorý kladie dôraz na kvalitu použitých materiálov. Neutralitu šedej pomaly a isto vytláča hrejivosť hnedej, pohovky sa odievajú do buklé a oblé línie nábytku prirodzene evokujú splývavý a pokojný dojem. Znie to zaujímavo? Poďme si o novinkách v interiérových trendoch 2024 povedať čosi viac…

Sofistikovaný tichý luxus

Peniaze kričia, no bohatstvo šepká… Práve v tomto duchu sa do interiérov vkráda štýl známy ako tichý luxus. Tichý luxus neohoruju renomovanými značkami a nepúta na seba prvoplánovo pozornosť. V skúške času však obstojí eleganciou, nadčasovosťou a vysokou kvalitou materiálov. Do interiérov sa dostáva buď v podobe luxusných doplnkov, trvácnych drahších materiálov alebo v podobe kvalitného dizajnového kusu nábytku.

Hnedá prichádza ako nová šedá

Zdalo, že sivá a šedá zostanú v interiérovom dizajne ešte dlhé roky na výslní. Očarili univerzálnosťou a vynikajúco zapadlo do mnohých interiérových štýlov – vrátane škandinávskeho, minimalistického či industriálneho. Keďže sa však interiérové trendy čoraz viac prikláňajú k inšpirácii prírodou, o slovo sa prihlásila nová kráľovná – hnedá. Okrem toho, že dominuje na povrchoch nábytkov, celkom odvážne si trúfa aj na steny (napríklad v podobe závesov, štruktúrovaných omietok alebo obkladov). V predstavách nemusíte pritom zostať iba pri „priemernej“ hnedej. O vizuálny zážitok sa postará i terakotová hnedá, hrdzavá a mahagónová hnedá.

Oblé krivky tretí rok za sebou

Trend, ktorý bol prvé roky nenápadný, sa konečne naplno dostáva do centra pozornosti. Oblé a splývavé línie ukazujú svoju ladnosť predovšetkým na pohovkám. Donedávna takéto sedenie zdobilo vestibuly, recepcie a kancelárie, dnes si organické tvary môžete naplno vychutnávať i v domácom prostredí. K akému interiérovému štýlu majú jemné siluety blízko? Rozumejú si s boho chic, art deco aj s japandi štýlom.

Náš tip: Ak si netrúfate na dominantný oblý nábytok, vyskúšajte ho na detailoch – vázy, lampy, konferenčný stolík alebo mimoriadne trendy zrkadlo s oblými krivkami v zamatovom ráme.

Buklé znakom honosného vzhľadu

Buklé, z francúzskeho boucler (točiť sa), označuje slučkovú tkaninu, kde jednotlivé očká vytvárajú efekt štruktúrovaných kučier. Z buklé sa začali v 40. rokoch minulého storočia vyrábať ikonické dámske kostýmy. Dnes hlási svoj elegantný návrat v podobe poťahov na pohovkách, leňoškách či taburetoch. V kombinácii s trendom oblých kriviek zdobí interiéry atraktívny zaoblený buklé nábytok. Krásne sa vyníma v odtieňoch smotanovej, béžovej, ružovej, machovej aj hrdzavo hnedej.

Napodobňovanie exteriérovej palety

Prvky a dizajn inšpirovaný exteriérovou paletou prinášajú do bývania pohodu a sprostredkúvajú bližšie spojenie s prírodou a životným prostredím. Už to nie je len o tom vybudovať si doma oázu zelene. Čoraz viac sa do popredia dostávajú udržateľné a recyklovateľné materiály – drevo, bambus, bavlna, ľan, juta, keramika, korok, kameň, … Z okien miznú ťažké závesy, aby ste si mohli vychutnať výhľad a dovnútra sa dostáva veľa prirodzeného svetla. Ak máte za oknom krásny výhľad, inšpirujte sa jeho farbami a miestnosť za oknom laďte v detailoch do podobných odtieňov. Výsledné prepojenie môže byť prekvapivo intenzívne…

Nechajte interiér odrážať vašu osobnosť

Máte radi žiarivé farby, výrazné vzory či unikátne dekorácie? Nechajte sa unášať na vlne tzv. dopamínového dekoru. Interiér, či presnejšie miesto, kde bývate, pracujete a relaxujete, môže maximálne odrážať vašu osobnosť a cítenie. Áno, dopamínový dekor prichádza ako maximalista, ktorý vám chce zlepšiť náladu (dopamín – hormón šťastia). Pomáhajú mu v tom farby ako oranžová, žltá, modrá, tyrkysová, ružová – všetky vo vysokých kontrastoch, a dokonca aj na miestach, kde by ste ich nečakali.

Chcete do vášho bývania vniesť trendové a zaujímavé prvky, no s istotou, že všetko bude zvládnuté s estetickým citom? Naši dizajnéri vám poskytnú celý komplex služiebod samotného dizajnového návrhu, grafického spracovania, poradenstva až po realizáciu nábytku.

 

Obrázky zdroj: pexels.com

Interiérové trendy 2024: Rozlúčte sa s obyčajnosťou!

Ďalšie články