Prečo osloviť interiérového dizajnéra? Tieto dôvody si vás získajú

Blog

Vytvorenie atraktívneho, komfortného a funkčného interiéru si vyžaduje dlhé hodiny premýšľania a tiež veľa hodín práce. A nielen to! Množstvo nápadov prichádza do ostrého kontrastu s potenciálom priestoru a stanoveným rozpočtom. Čo tak využiť služby interiérového dizajnéra? Nasledujúce dôvody vás môžu presvedčiť, že to bude jedno z tých rozhodnutí, ktoré neoľutujete.

Ak zariaďujete nové bývanie alebo ste sa pustili do väčšej rekonštrukcie, mať dobrú víziu je polovicou spokojnosti. Iba tak viete efektívne narábať so svojimi peniazmi a časom, aby sa vaša snaha premenila na bývanie, po akom túžite. Niektorí ľudia majú prirodzený talent a cit pre zariaďovanie interiéru, no väčšina v procese narazí na isté limity a výsledok nemusí byť podľa predstáv. Čo tak si najať interiérového dizajnéra, ktorý príde s výbornými nápadmi a má bohaté skúsenosti?

Interiérový dizajnér zohľadní vaše potreby a životný štýl

Interiérový dizajnér sa v prvých krokoch snaží čo najpresnejšie spoznať vaše predstavy. Nestačí mu poznať iba účel priestoru. Zaujímať ho bude o to, akým spôsobom plánujete miestnosti využívať, s akým štýlom sa najviac stotožňujete aj koľko času v interiéri strávite vzhľadom na funkčnosť, odolnosť či budúcu údržbu povrchov a materiálov.

Vníma priestor skúseným pohľadom

Stratili ste nádej, že budete mať po rekonštrukcii viac úložného priestoru? Je to možno preto, že priestor vnímate „pôvodnou“ optikou. Dizajnér vidí vďaka skúsenostiam priestory inak a vníma ich potenciál z rôznych uhlov pohľadu. Pomôže vám vyťažiť maximum z netradičných priestorov a pridá multifunkčné prvky tam, kde by ste ich nečakali. A to všetko tak, aby sa vám v novom bývaní žilo pohodlnejšie.

Má prehľad v aktuálnych i nadčasových trendoch

Ak si s radosťou listujete v časopisoch o bývaní a sledujete interiérové trendy na internete a sociálnych sieťach, celkom ľahko identifikujete štýl, ku ktorému najviac inklinujete. Bude tento interiérový štýl pre vás vhodný? Neopozerá sa po niekoľkých rokoch? Aj v tomto bode je vhodné poradiť sa so skúseným dizajnérom, ktorý má všeobecný rozhľad o jednotlivých štýloch bývania a dokáže vám odporučiť nadčasové riešenie.

Finálny výsledok najskôr uvidíte v 3D návrhu

Svojpomocnú realizáciu niekedy skomplikuje i zopár spočiatku prehliadaných nedokonalostí. Ak je podlaha položená a zložený nábytok akosi neladí, nezostáva nič iné, iba si povzdychnúť a dúfať, že to „prepoja“ ďalšie doplnky. Jednou z veľkých výhod využitia služieb interiérového dizajnéra je pokročilý 3D návrh. V ňom uvidíte nielen rozmiestnenie nábytku, ale aj množstvo dôležitých detailov, ktoré sú dôležité pre konzistentnosť interiéru.

Interiérový dizajnér sa vyzná v materiáloch

Súčasná doba prináša obrovský výber možností. Mnohé materiály sú prezentované ako trvácne, odolné a všeobecne s výbornými vlastnosťami. Ako sa vyznať v tom, aký materiál použiť na podlahu, dvere či vstavaný nábytok? Chcete prémiovosť alebo hľadáte ideálny pomer cena/kvalita? Nestrácajte čas dlhým samoštúdiom. Obráťte sa na dizajnéra, ktorý sa vyzná v materiáloch, ich použití a ideálnych kombináciách.

Pomôže vám zabezpečiť ďalších odborníkov

Máte v rukách krásny návrh a v hlave myšlienky o tom, ako budete o pár mesiacov spokojne bývať… Skôr, ako sa pustíte do hľadania majstrov, spýtajte sa dizajnéra, ako ďalej pokračovať. Môže mať totiž dobré kontakty na overených dodávateľov, ktorí stoja za kvalitou svojej práce.

Napríklad u nás vo WSD poskytujeme celý komplex služieb od samotného dizajnového návrhu, grafického spracovania, poradenstva až cez realizáciu nábytku a interiérov. Starostlivo vyberáme materiály aj všetky potrebné komponenty a dávame si záležať na vysokej presnosti celkovej realizácie. Radi vám vytvoríme bývanie snov.

 

Zdroj obrázkov: wsd13.sk

Prečo osloviť interiérového dizajnéra? Tieto dôvody si vás získajú

Ďalšie články