Nezabúdajte na predsieň. Privíta vás aj návštevu

Blog

Predsieň ako reprezentatívna ukážka vášho vkusu odzrkadľuje ducha domácnosti. Každý, kto prekročí prah vášho príbytku, musí prejsť najprv cez vstupnú miestnosť. Aj keď by ste možno chceli, neukryjete ju pred zrakmi návštev, preto by ste si si na jej zariaďovaní mali dať patrične záležať. Stačí jeden pohľad a vaši známi vycítia, aká atmosféra domova u vás prevláda.

Využívaná aj podceňovaná

Predsieň je jednou z najvyužívanejších miestností v domácnosti, napriek tomu sa jej často pri zariaďovaní nedostáva takej pozornosti, ako by sa malo. Denne ňou niekoľkokrát prechádzame, a tiež ju ako prvú uvidia všetky návštevy. Predsieň spĺňa funkciu uvítacej miestnosti, ako aj odkladacieho priestoru zároveň. Obrovskú výhodu majú domácnosti s veľkou presvetlenou predsieňou, kde priestor nezohráva prekážku pri zariaďovaní.

Naopak, o niečo ťažšie to majú obyvatelia bytových domov, panelákov, prípadne malých domov, kde má vstupná miestnosť menšiu rozlohu a pôsobí stiesneným dojmom. V takom prípade je potrebné kalkulovať s každým milimetrom miesta a opticky zútulniť úzky priestor. Či už ide o malú alebo veľkú predsieň, čo v nej určite nemôže chýbať, je nábytok do predsiene.

 

štýlové predsiene

Malé či veľké – predsieňou môžete vyjadriť svoj štýl hneď pri vstupe

 

Topánky na svojom mieste

Medzi povinnú výbavu zariadenia predsiene patrí skriňa na odkladanie búnd a kabátov. Takáto skriňa nemusí mať veľké rozmery, vystačíte si aj s jej jednoduchou verziou. Skriňu môžete tiež využiť aj ako odkladací priestor na topánky, ktoré denne nosíte. Inou alternatívou je osobitná skrinka na obuv umiestnená vedľa šatníka, do ktorej topánky uložíte podľa aktuálnej sezóny. Vďaka malej skrinke, do ktorej sa zmestí iba niekoľko párov, budete mať lepší prehľad o tom, čo zo svojej zbierky skutočne nosíte. Zaujímavým a praktickým kúskom nábytku do predsiene je aj kombinovaná lavička na sedenie s úložným priestorom. Pri obuvaní a vyzuvaní sa vám poskytne dostatočný komfort.

 

Predsiene WSD so sedením

Sedenie spojené s úložným priestorom efektívne využíva priestor

 

Doplnky zavážia

Celému zariadeniu predsiene vdýchnete život drobnými detailmi a premyslenými dekoráciami, ktorých je na výber neúrekom. Bez čoho sa vo vašej predsieni nezaobídete, je zrkadlo umiestnené v časti, kam dopadá najviac svetla. Moderné alebo jednoduché, každé splní svoj účel – poslednú rýchlu kontrolu zovňajšku a hor sa von. V tmavých predsieňach bez prirodzeného svetla je potrebné zrkadlo doplniť dodatočným osvetlením.

Ďalšou dôležitou súčasťou zariadenia predsiene sú milé doplnky, ktoré spestria vstupnú miestnosť. Napríklad dizajnové vešiačiky na kľúče a oblečenie zatraktívnia priestor a napovedia viac o vašom vkuse. Črepníková rastlina v stojane sa bude vynímať pred očami vašich známych a pozdvihne atmosféru vášho domova. Rodinné fotky v štýlových rámoch zase zmenia vašu predsieň na mini galériu a vo vašich známych vyvolajú pocit domácej pohody.

 

Doplnky do predsiene

Ozvláštnite predsieň originálnymi doplnkami

 

Obráťte sa na profesionálov

Stále však platí, že ak hľadáte originalitu a neuspokojíte sa s ponukou dostupnou v predajniach, môžete si nechať svoje vysnívané zariadenie predsiene vyrobiť na mieru. V takom prípade bude váš nábytok do predsiene jedinečný a zhotovený podľa vašich predstáv, ktorým šikovné ruky majstrov dajú reálnu podobu. Štýl vašej predsiene bude neopakovateľný a vy sa budete cítiť príjemne.

 

Zdroj fotiek: Pinterest, archív WSD

Nezabúdajte na predsieň. Privíta vás aj návštevu

Ďalšie články