Netradičné úložné priestory – ako nájsť miesto aj v malom byte

Blog

Každá domácnosť je iná, a tým pádom ani rozličné úložné priestory nie sú rovnako vhodné pre všetky byty. To, ako si úložiská vo svojom domove usporiadate a pre aké sa rozhodnete, významne ovplyvní váš komfort pri bývaní. Ak chcete mať unikátne a praktické úložné priestory a zároveň ušetriť trochu miesta, pozrite sa na vychytávky, ktoré zaujmú vaše oko a dodajú vám inšpiráciu.

Dvere na viac použití

Dvere nemusia iba predeľovať jednotlivé miestnosti a starať sa tak o vaše súkromie. Predstavujú niekoľko metrov štvorcových priestoru po celej domácnosti, ktorý má viac využití, než sa na prvý pohľad zdá. Je už bežné, že ich často lemujú kalendáre alebo rodinné fotografie, ale čo tak na nich namontovať poličky alebo zavesiť vrecká, do ktorých uložíte kopec vecí, ktoré by sa vám inak povaľovali tu a tam? Na tieto účely môžete využiť aj dvere skríň s oblečením alebo kuchynských skriniek. Rovnako tak dvere kúpeľne môžu lemovať hygienické potreby, pričom zvyšný priestor miestnosti nebude naďalej zaprataný. Ovešanie dverí týmito vychytávkami nielen že vytvorí unikátny dizajn interiéru, ale rovnako zväčší priestor, po ktorom sa môžete pohybovať.

 

úložné priestory na dverách

úložné priestory na dverách

Zdroj fotiek: Pinterest

 

Nábytok na kolieskach

Priestor v domácnosti sa neustále mení a niekedy by ste najradšej pohli celým vybavením, keď musíte urobiť čo i len malú zmenu, ako napríklad kúpu nového stola. Dizajnéri to vyriešili šikovne, a to namontovaním koliesok na regály. Vďaka ním môžete vašimi úložnými priestormi manipulovať podľa potreby a miestnosť tak šikovne zväčšovať, ak sa veci v nej začnú nakopovať. Tento zlepšovák poteší predovšetkým v kuchyni, kde jednotlivé kusy nábytku nemusia byť v súlade s rozmermi miestnosti, a môžu tak vytvárať medzery, alebo naopak natlačovať nábytok na seba.

 

regály na kolieskach

Zdroj fotiek: Pinterest

 

Poraďte si hravo s malým priestorom

Kde je núdza o miesto na pohyb, tam musíte šetriť s úložným priestorom naozaj dôkladne. Na to stačí zopár pozoruhodných trikov. Problém s dostatočným priestorom je často starosťou kúpeľní, kde sa na malej rozlohe osvedčila kombinácia toalety a umývadla, kedy všetko potrebné na osobnú hygienu nájdete na maličkej ploche. Kozmetický stolík pre dámy sa dá takisto šikovne vylúčiť z domácnosti a zakomponovať do šuplíka pracovného stola. Poličky na knihy alebo rodinné fotografie ľahko nahradia čelo postele. Riešení na ušetrenie priestoru nájdete nespočetne veľa.

Vyplňte každú medzeru

Regály a poličky sa raz-dva preplnia knihami, ozdobami, kvetmi, dekoráciami a mnohými inými drobnosťami. Čo je však opomínané, je priestor medzi kusmi nábytku, ktorého možnosti ostávajú často nevyužité. Skúste ich vyplniť košíkmi visiacimi zo stropov, do ktorých sa zmestí mnoho ďalších vecí, ktoré chcete mať po ruke. Takisto tam môžete zavesiť aj svoje šálky, vešiaky s oblečením, kvetináče, alebo tieto medzery vyplniť lampami. Zužitkujete tak vzácny priestor a miestnosť zároveň esteticky okoreníte.

 

knižnice v malých priestoroch

Zdroj fotiek: WSD, Pinterest

 

Každý centimeter vášho domova je vzácny a každý úložný priestor padne vhod. Využite aj tieto nezvyčajné možnosti, ktoré oceníte najmä v menších bytoch.

Netradičné úložné priestory – ako nájsť miesto aj v malom byte

Ďalšie články