Kedy je vhodnejší nábytok na mieru?

Blog

Pri zariaďovaní interiéru sa môžu objaviť nečakané výzvy – najmä ak vaše bývanie ukrýva neštandardné priestory, ktoré si vyžadujú individuálny prístup. Nábytok na mieru ponúka maximálnu funkčnosť, veľký priestor pre zohľadnenie vašich predstáv a investíciu do kvalitného prevedenia. Kedy si dať vyrobiť skrine či kuchynskú linku na mieru?

Hoci v obchodoch nájdete obrovský výber rôznych prevedení a materiálov, ani dlhé pátranie vám nezaručí, že nájdete perfektné kusy nábytku. Chcete nábytok, ktorý dokonale zapasuje do vášho priestoru a ponúkne vám vyšší komfort bývania? Dosť bolo kompromisov a neúplných riešení!

Nábytok na mieru vs. štandardný nábytok

V prospech štandardného nábytku hrá jeho rýchla dostupnosť. Po návšteve obchodu máte nábytok k dispozícii takmer okamžite, alebo počkáte zopár dní a bude doručený domov. Na nábytok, ktorý je vyrábaný na mieru konkrétnym priestorom, si musíte chvíľu počkať. Avšak viac ako inokedy platí, že na dobré sa oplatí čakať. Nejde pritom len o atypické rozmery (dlhšia posteľ, užšia skriňa za dverami). Nový nábytok môže tón v tóne ladiť s podlahami, dverami a inými interiérovými obkladmi. Zároveň máte možnosť zvoliť si kvalitu materiálov – či už ide o drevo, kovanie, odolnosť voči vode, vyšší dôraz na zdravotnú nezávadnosť náterov a lakov, …

 

Drevená skrinka pod televízor

 

Od predsiene, cez kuchyňu až po podkrovie

Kde nájde nábytok na mieru najlepšie využitie? Keď sa povie skriňa na mieru, väčšina z nás si predstaví atypický “skosený” nábytok, ktorým sa vyrieši zariaďovanie podkrovných izieb. Bývanie v podkroví má svoje čaro, no od majiteľov týchto priestorov sa tiež očakáva menšie čarovanie s centimetrami, aby im naplno poslúžili.

 

vstavané skrine na mieru

 

Ďalšou vyhľadávanou voľbou sú vstavané skrine na mieru do spálne či predsiene. Predsieň je z pohľadu interiérového dizajnu špecifická. Práve priestor priamo za vstupnými dverami môže prvý dojem z bývania vylepšiť, ale aj pokaziť. Viacero dverí vedúcich do miestností, netradičné rozmery či výklenky predstavujú výzvy, s ktorými si štandardný nábytok na menšej ploche iba málokedy poradí k spokojnosti domácich. Pri individuálnom návrhu sa preto vysoký dôraz kladie nielen na funkčnosť, ale zároveň aj estetickú stránku.

 

kuchyne na mieru

 

Je kuchynská linka na mieru drahšia ako katalógové produkty? Kvalitná kuchynská linka musí spĺňať požiadavky na vysokú odolnosť, bezproblémovú inštaláciu vstavaných spotrebičov či trvácny spôsob otvárania jednotlivých prvkov. Majte na pamäti, že ide o investíciu na dlhé roky. Pri porovnaní cenových ponúk preto mnoho záujemcov zistí, že rozdiely v cene medzi riešením na mieru a “skladačkou” z katalógu sú iba minimálne. Ak sa rozhodnete pre kuchynskú linku na mieru, bonusom naviac je možnosť dokonalého prepojenia s jedálenskou časťou, či dokonca postupný prechod do obývacej steny, ako je trendom v moderných otvorených priestoroch. Pri sériovom nábytku by ste skôr či neskôr narazili na isté obmedzenia, výroba nábytku na mieru dodáva vášmu interiéru bezchybnosť a uhladenosť.

Výnimočné riešenie pre trvalé bývanie

Našli ste svoje vysnívané bývanie a chcete, aby naplno odrážalo váš vkus? Po na mieru vyrábanom nábytku nesiahajú iba ľudia, ktorí sa boria s problémami neštandardného priestoru. Spolu s dizajnérmi máte jedinečnú príležitosť navrhnúť si vlastný kvalitný nábytok, ktorý bude odrážať vaše estetické vnímanie.

Výnimkou nie sú ani nápady, ktoré z na pohľad bežného nábytku robia jedinečný interiérový počin. Máte v hlave víziu vitrínovej jedálenskej skrinky s výklopným stolíkom pre dvoch? Chcete do práčovne výsuvné skrinky, kde sa zmestí všetko – od čistiacich prostriedkov po žehliacu dosku? Takáto originalita je vítaná v bytoch a domoch, ktoré už považujete za svoje trvalé bývanie. Ak máte v úmysle sa o pár rokov sťahovať, napríklad do väčšieho bytu, budete sa musieť vyrovnať s tým, že váš vkus nemusí byť po vôli novému záujemcovi o byt.

 

predsiene na mieru

 

Domov, po akom ste vždy túžili

Áno, presne tento pocit vám môže ponúknuť nábytok vyrobený na mieru! Máte u vás doma miesto, ktoré sa nedá zariadiť sériovým nábytkom? Nosíte v hlave predstavu, ktorú by ste chceli zhmotniť? Kontaktujte nás a spoločne nájdeme možnosti, ako zatraktívniť a naplno využívať každú časť vášho interiéru.

 

Zdroj fotiek: naše realizácie

Kedy je vhodnejší nábytok na mieru?

Ďalšie články