Posteľ na mieru: Ponúkne viac, ako by ste očakávali!

Blog

Obchody sú plné nábytku v rôznych štýloch, tak prečo uvažovať o posteli na mieru? Je dobré známe, že v posteli strávime takmer tretinu svojho života, preto je dôležité venovať pozornosť jej kľúčovým parametrom a neprehliadnuť žiadny detail. Posteľ na mieru sa prispôsobí priestorovým požiadavkám aj vašim jedinečným potrebám a vkusu.

Posteľ na mieru perfektne zohľadní viacero individuálnych aspektov – od praktických až po estetické. Viete si vybrať jej rozmer, výšku, tvar, čelo, materiál, poťahové látky aj prevedenie okolitého nábytku, s ktorým vytvorí ucelený koncept a príjemný pocit z interiéru spálne. Ak zariaďujete spáľňu, začnite posteľou a nechajte si ju navrhnúť tak, aby vám poskytla komfort, po akom túžite.

Posteľ na mieru vs. priestor

Ako bude vyzerať masívna posteľ v malej panelákovej spálni? Už isto tušíte, že výber postele je podmienený veľkosťou a tvarom izby. Dôkladne sa v prázdnej izbe rozhliadnite a vyberte najvhodnejšie miesto. Ako na to?

Najlepšie sa budete cítiť v posteli, ktorá je čo najďalej od dverí. Čelo budúcej postele by malo byť orientované k stene, bez prázdneho priestoru za čelom. K manželskej posteli by mali mať obaja vlastný prístup, no ak to vzhľadom na menšie rozmery spálne nie je možné, vyberte pre posteľ miesto v rohu s dostatočným prístupom aspoň z dvoch strán. Môže byť posteľ umiestnená pod oknom? Záleží najmä od toho, čo je vonku za oknom. Ak je to tiché prírodné prostredie, aj táto pozícia bude mať čosi do seba. V prípade rušnej ulice či tesnej blízkosti inej stavby s oknami, nájdite pre novú posteľ tichšiu pozíciu, kde nebude ohrozené vaše súkromie.

Veľkosť postele vs. používateľ

Aké sú potreby budúceho majiteľa postele, respektíve jej majiteľov? Nároky na prevedenie detských a študentských postelí sú výrazné odlišné od nárokov na prevedenie manželskej postele. Pri posteli na mieru môžete uvažovať nielen o atypických rozmeroch lôžka, ale aj o tom, že matrac bude umiestnený v inej výške ako štandardne.

Aká veľkosť postele je ideálna? Pomôžu vám nasledujúce body:

  • Chcete zistiť optimálnu dĺžku postele? Pripočítajte 20 – 30 cm k výške človeka, ktorý ju bude používať. Pri rastúcich deťoch počítajte s väčšou rezervou.
  • Najkomfortnejšie sa väčšina z nás vyspí na posteli so šírkou 90 – 100 cm. Pri manželských posteliach sa na lôžko zvykne počítať aj so šírkou 80 cm.
  • Výška postele býva priemerne 50 – 55 cm. Pre vysokých ľudí je nedostatočná, a vtedy je pre pohodlné vstávanie lepšie uvažovať o výške až 65 cm.

Je tiež dobré myslieť na to, že atypické rozmery postele na mieru si budú vyžadovať aj neštandardný rozmer matraca. V súčasnosti však už nie je problém ani s výrobou kvalitných matracov na mieru.

Typ a štýl postele

Masívna drevená posteľ v tradičnom štýle alebo luxusne čalúnená posteľ v glamour štýle? Vzdušný a jednoduchý rám postele na nožičkách alebo posteľ s veľkým úložným priestorom pod matracmi?

Pri výbere postele vychádzajte z interiérového štýlu, v ktorom chcete spálňu zrealizovať. Ideálom je skĺbiť atraktívny vizuál s praktickou stránkou. To znamená maximálne využitie potenciálnych úložných priestorov, dlhú životnosť materiálov, jednoduché čistenie poťahov a ich farbostálosť. Viete o tom, že na čalúnenie postele sa dajú zvoliť poťahy, ktoré odolávajú nečistotám a odpudzujú prach? Výborná správa pre alergikov a milovníkov čistoty!

Bezprostredné okolie postele

Posteľ v spálni i posteľ v detskej izbe sú súčasťou niečoho väčšieho. Postel, skriňa, komoda, stolík aj kreslo vytvárajú priestor, v ktorom sa máte cítiť harmonicky, bezpečne a veľmi príjemne. Ak sa rozhodnete pre posteľ na mieru aj nábytok na mieru, máte príležitosť využiť každý centimeter vo svoj prospech. Je len na vás, či to bude výrazné čalúnené čelo postele v nadštandardných rozmeroch s krásnymi nočnými stolíkmi, alebo dáte prednosť nenápadným skrinkám v záhlaví až po strop. Dotiahnite do detailov osvetlenie v blízkosti postele a výsledný efekt zanechá úchvatný dojem.

podkrovná spálňa

Hlavné prednosti postele na mieru

  • Návrh postele na mieru dokáže zohľadniť všetko to, čo je pre vás najdôležitejšie.
  • Vaša nová posteľ bude nakonfigurovaná podľa želania a rešpektujúc možnosti priestoru.
  • Posteľ na mieru je kvalitne skonštruovaná a v originálnom prevedení.
  • Môžete popustiť uzdu predstavivosti a mať v spálni jedinečný nábytok.

Páčia sa vám takéto prednosti? Stačí nás kontaktovať a u nás vo WSD sa postaráme sa o všetko – od vytvorenia návrhu nábytku až po jeho finálnu realizáciu. 

 

Zdroj obrázkov: wsd13.sk, pexels.com

Posteľ na mieru: Ponúkne viac, ako by ste očakávali!

Ďalšie články