Čo vám povie interiérový dizajnér a nedozviete sa to v obchode s nábytkom?

Blog

Zariaďovanie interiéru je častokrát zložitým procesom s nejasným výsledkom. Poradíte si sami a vystačíte s niekoľkými návštevami obchodov s nábytkom? Alebo realizáciu interiéru zveríte do rúk skúseného odborníka? V komunikácii s interiérovým dizajnérom sa môžete dopracovať k zaujímavým postrehom, ktoré by ste sa od zaneprázdneného predavača nábytku zrejme nikdy nedozvedeli.

Neunáhlite svoje rozhodnutia

Realizácia interiéru si vyžaduje starostlivé plánovanie a zohľadnenie mnohých premenných. Najdôležitejší je samotný priestor, ktorý máte k dispozícii, no zásadnú úlohu zohrávajú aj obyvatelia interiéru, ich životný štýl, potreby a budúce smerovanie. Pri nákupe hotového nábytku môžete byť ovplyvnení atraktívnymi zľavami, no práve náhlenie a rýchle rozhodovanie neraz vedie k tomu, že sa v interiéri nahromadia nesúrodé kusy nábytku, ktoré nedokážu naplno využívať potenciál priestoru.

Menej je viac

Výraz „Menej je viacje pomerne známy, no iba zriedkavo si uvedomíme jeho pravý význam. Vo svete interiérového dizajnu znamená jednoduchosť, vyzdvihnutie podstaty a výhru kvality nad kvantitou. Pri zariaďovaní interiéru svojpomocne sa dá celkom poľahky prepadnúť chaotickému nakupovaniu. Profesionálny návrh interiéru však spája funkčnosť, praktickosť a estetiku takým spôsobom, že výsledok dá význam ako na veľkých plochách, tak aj v tých najmenších atypických výklenkoch.

Nešetrite na kľúčových prvkoch

Stojíte v prázdnom byte s istým rozpočtom, no neistou predstavou o tom, ako bude vaše nové bývanie snov vyzerať… Ako začať? Naša rada znie – zamerajte sa na kľúčové prvky, ktoré premenia prázdny priestor na plnohodnotne obývateľný. Vo všeobecnosti ide najmä o kuchynskú linku so spotrebičmi, nábytok určený na stolovanie, sedenie a spánok a netreba zabudnúť ani na úložný priestor. Kvalitná kuchynská linka, postele a vstavané skrine na mieru vám dokážu poslúžiť dlhé roky a vniesť do bývania vítané pohodlie a funkčnosť.

Pozrite si tiež: Prečo osloviť interiérového dizajnéra? Tieto dôvody si vás získajú

Nechajte si predstaviť viaceré možnosti

Ako sa vyznať v množstve súčasných materiálov? Bežný človek sa zariaďovaniu nehnuteľnosti a kúpe nového nábytku venuje iba párkrát za život. Je preto nad slnko jasné, že ak nie je nadšencom interiérového dizajnu a materiálov, nebude mať dokonalý prehľad o možnostiach, ktoré trh ponúka. Ak hľadáte najlepší pomer cena/kvalita, prémiové materiály alebo „len“ materiály s nenáročnou údržbou, poďte si pre radu k interiérovému dizajnérovi. Pozná vlastnosti materiálov a vie, čo s čím skombinovať pre dosiahnutie ideálneho výsledku. Dostanete sa k uceleným informáciám a nebudete platiť za neznámy materiál, z ktorého ste sotva videli iba malú vzorku na predajni.

Interiér bude premyslený do detailov

S niektorými výzvami si štandardný nábytok z obchodov neporadí. Tam, kde končia štandardné riešenia, nastupuje myslenie „out of the box“. Práca interiérového dizajnéra vám môže ukázať celkom iný pohľad na využitie priestoru a razom sa zo zádrhelu stáva riešenie, ktoré poteší praktickosťou a príjemným vizuálom.

Vyriešime to za vás

Vie byť vôbec realizácia interiéru bez námahy a neočakávaných komplikácií? Je pravdou, že niekedy ide o hodiny investovaného času, stratených nervov a zbytočné utrácanie za nekvalitné prvky. Inokedy sa zase naháňate s kuriérmi, ktorí dovážajú nábytok alebo s majstrami, ktorým nič nehovorí dodržiavanie termínov. No stačí jedno rozhodnutie a všetko – od prepracovaného interiérového návrhu až po finálnu montáž a doladenie môžete zveriť do rúk profesionálov z WSD, ktorí na prvé miesto kladú spokojnosť zákazníkov a kvalitu práce.

Či už sú to kuchyne, obývacie steny, detské izby a spálne, alebo iný nábytok na mieru – postaráme sa o všetko!

Zdroj fotiek: Realizácie WSD

Čo vám povie interiérový dizajnér a nedozviete sa to v obchode s nábytkom?

Ďalšie články