Bývanie v roku 2019 – trendy, ktoré vás inšpirujú

Blog

S novým rokom k nám dorazili aj inovácie v zariaďovaní domácností. Ako sa menia trendy v oblasti módy alebo aj kulinárstva, tak napreduje aj interiérový dizajn. Ak túžite po trendovom bývaní, odporúčame vám  nevynechať nasledujúce postrehy z dizajnových noviniek. ?

 

Matná čierna – elegancia a originalita

Čierna farba pri zariaďovaní mnohým ľuďom nenapadne ako prvá. Predsa len, mnohí z nás sa musia popasovať s menšími priestormi a tmavé farby by ich ešte viac zmenšili.

Matná čierna sa však stala kandidátom na rok 2019 a v interiéri vie nepochybne vykúzliť originálnu atmosféru. Či už čiernu zakomponujete do kachličiek kúpeľne, do nábytku v obývačke alebo do kuchyne, a použijete ju buď ako dominantnú, alebo doplnkovú farbu, domácnosť hneď nadobudne luxusný a elegantný nádych. S čiernou bytoví architekti veľmi radi čarujú aj vtedy, keď chcú vytvoriť industriálny štýl. Čierna je takisto farbou predstavujúcou silu, svojskosť, ba až rebéliu, a jej použitím  pri zariaďovaní domu alebo bytu taktiež podtrhnete svoju jedinečnú a pevnú osobnosť.

 

matná čierna na nábytku

 

Tmavozelená – prečo nie?

V novom roku sa tešia pozornosti chladné odtiene prírodných farieb, medzi ktorými dominuje farba nazývaná night watch, tmavozelená s nádychom  sivých tónov. Tá má výrazné upokojujúce účinky na psychiku človeka a rovnako ako čierna, aj farba night watch pridáva na luxuse.

 

night watch farba roka 2019

 

Kúsok prírody do každej domácnosti

Tak ako v prípade farieb, aj materiál je pri zariaďovaní domácnosti ideálny prírodný. Drevo bolo, a nepochybne ešte dlho bude zárukou kvality a nadčasovosti. Či už ho využijete pri nábytku do obývačky, na kuchynskú linku či na doplnky, drevo v interiéri vyčaruje teplo domova. V dnešnej dobe si pritom môžeme vybrať z rôznych povrchových úprav a kreatívnych spracovaní dreva, čo zaručí, že nábytok bude originálny a štýlový. Aj pri dreve platí, že letia tmavé odtiene. Protipólom je potom surové drevo, ktoré sa hodí na rôzne stoly a stolíky.

 

drevo v domácnosti

 

Originálne materiály matky prírody

Zariadiť domácnosť môžete aj pomocou iných kvalitných materiálov matky prírody. Bohatej priazni sa okrem dreva tešia aj leštený betón, kameň, mramor alebo žula. Materiály sa pýšia honosným dizajnom, a to sa podpisuje aj na výsledných kusoch nábytku. Tie sa okrem elegancie tešia vyznačujú aj svojou trvácnosťou, vďaka čomu interiér pretrvá v hodnotnom stave dlhé roky.

Každú obývačku zaleje luxus výberom ratanových kusov nábytku. Spracovanie prírodného materiálu z juhovýchodných ázijských pralesov má za výsledok tmavý nábytok, dodávajúci obývačke na elegancii a úchvatnom dizajne. Tento trend sa teší čoraz väčšiemu úspechu a už ho nevidíme len na terasách a zimných záhradách.

 

ratanový nábytok

 

Living coral – opatrne s farbami

Určite ste postrehli, akú farbu vybrali odborníci na rok 2019. Living coral prinesie do vášho bytu spestrenie a radosť, dajte si však pozor na prílišnú farebnosť na veľkých kusoch nábytku či na stenách. Pri výrazných koralových odtieňoch urobíte lepšie, ak ich využijete na doplnkoch a dekoráciách. Vankúše, závesy, sošky, kvetináče… Koralová farba sa dá nakombinovať rôzne a určite si nájde miesto aj vo vašej domácnosti.

 

living coral na doplnkoch

 

Zmeny nemusia byť gigantické

Moderný a svieži dizajn môže vaša domácnosť dosiahnuť aj ľahkými úpravami, nemusíte kvôli nim vyhádzať alebo vymeniť všetok nábytok. Krásu novodobých trendov môžeme vidieť v detailoch. Jeden zo zlepšovákov, ktoré sa tešia stále väčšej obľube, sú otvorené police. Stačí zopár ľahkých úprav a domácnosť razom nadobudne sviežosť a elegantný vzhľad.

Ak máte spojené miestnosti, ako napríklad kuchyňu s jedálňou alebo obývačkou, máte skvelú príležitosť pohrať sa s farbami v tomto veľkom priestore. Tento rok sa totiž za inovatívne považuje jedinečnosť, čo platí pre každú miestnosť vo vašom byte alebo dome. Aj keď máte priestory poprepájané, neštylizujte ich farby jednoliato, práve naopak, dajte svoj vlastný vzhľad kuchyni a aj obývačke, s ktorou je spojená. Prílišná unifikácia priestorov už dnes neletí, originalita, vyhranenosť a unikátnosť sa cení.

 

Zdroj fotiek: WSD, Pinterest

Bývanie v roku 2019 – trendy, ktoré vás inšpirujú

Ďalšie články