Slow fashion v bývaní – trvácny nábytok aj v dnešnej dobe

Blog

Čas letí rýchlo a v dnešnej uponáhľanej dobe chcú ľudia získať všetko potrebné čo najrýchlejšie a zároveň najlacnejšie. Táto dvojica si vykračuje ruka v ruke, zatiaľ čo od seba často odsúvajú tretí a najpodstatnejší faktor – kvalitu. Tá niečo stojí, ako peniaze, tak aj čas, no pre mnohých ľudí sú to ťažko vykonateľné investície. Napriek tomu čoraz viac ľudí podlieha fenoménu „slow fashion“ a ak chcete vedieť, prečo je dobré poddať sa mu, prečítajte si nasledujúce riadky.

Čo je to vlastne „slow fashion“?

Tí z vás, ktorý tento pojem nepoznáte, „slow fashion“ predstavuje významný míľnik v oblasti módy, ktorý sa však používa aj v mnohých iných odvetviach. Je to preferovanie kvality pred kvantitou a fenomén sa prejavuje v uprednostňovaní módnych kúskov, eko výrobkov, ale aj nábytku, ktoré sú starostlivo vyrábané s dôrazom na ich kvalitu, trvácnosť a originalitu. Priaznivci slow fashion často dokonca bojkotujú masové reťazce produkujúce a predávajúce výtvory tzv. „fast fashion“, ktoré sú vyrábané bez srdca a poriadneho úsilia.

Veľkoobchody sú pasé – zopár šikovných rúk robí zázraky

Množstvo známych reťazcov poskytuje široký sortiment nábytku z rôznych materiálov vo všelijakých dizajnových podobách. Vyberiete si tak zo škály rozličných kúskov, ktorých kúpa však nie je vždy dlhodobou záležitosťou. Často sa stáva, že po nejakom čase utekáte naspäť do predajne s poškodeným tovarom, zabíjate čas naháňaním predajcov a vybavovaním reklamácie. Načo si pridávať na hlavu ďalšie starosti?

Ak ste si touto fázou prešli sami a viete oceniť trvácny nábytok, zájdite za stolárom, ktorý si pozorne vypočuje vaše požiadavky, prispôsobí svoju prácu vašim želaniam a predstavám a vytvorí vám požadovaný kus nábytku na mieru so zárukou, že jeho práca bude vykonávaná starostlivo a s dôrazom na každý detail, aby ste sa z výsledku mohli radovať ešte veľmi dlhé roky. Maloobchodný nákup vám nielen ušetrí mnoho starostí, ale takisto sa vám ako zákazníkovi prispôsobí v plnej miere.

 

Nábytok na mieru sa prispôsobí vašim požiadavkám

 

Investícia, ktorá stojí za to

Veľa ľudí obchádza trend slow fashion najmä z finančného hľadiska. Nábytok, po ktorom túžia a ktorý vydrží mnohé roky, nestojí malé peniaze. Kvalita má svoju cenu, a tá je často značná. Avšak pri kúpe stola do kuchyne, o ktorom viete, že bol ručne vyrábaný z najkvalitnejších materiálov a starostlivo ošetrený proti poškodeniu a opotrebovaniu, je vyššia investícia primeraná vzhľadom na to, aký dlhý čas nebudete musieť kupovať nový kus. Ak si prerátate peniaze, ktoré vložíte do kúpy jedného kvalitného kusu nábytku a tie, za ktoré by ste kúpili niekoľko lacnejších, no nie práve najakostnejších, zistíte, že pri kúpe jedného hodnotnejšieho kúska ušetríte značnú sumu.

 

Moderná obývačková stena

Trvácnosť a nadčasovosť – to je slow fashion

 

Masívny  nábytok – to pravé pre vás

Ak chcete byť pravým zástancom slow fashion a prajete si, aby bol váš nábytok vyrobený z čo najkvalitnejších a najtrvácnejších materiálov, jednoznačnú voľbu pre vás predstavuje masívny nábytok. Jeho prednosťou je to, že sa na jeho výrobu používa výlučne surové drevo, bez lepidiel a iných chemikálií, ktoré by mohli pôsobiť na jeho štruktúru a pevnosť. Masívny nábytok predstavuje istotu akosti a trvácnosti, čo sú základné podmienky pre hodnotný nábytok do každého domova. Bez ohľadu na to, či svoj interiér chcete budovať v modernom alebo rustikálnom štýle, skrine, stoly alebo postele z masívu dodajú vašej domácnosti nezameniteľný, úchvatný a nadčasový dizajn.

 

Drevený stolík pod kamenné umývadlo

Masív má nenahraditeľný charakter

 

Cena vždy predstavuje kvalitu a tej vyššej sa netreba báť – treba ju brať ako garanciu kvality, ktorá pri starostlivej práci môže pretrvať nielen roky, ale dokonca aj generácie.

Slow fashion v bývaní – trvácny nábytok aj v dnešnej dobe

Ďalšie články