Moderná kuchyňa si zaslúži drevo

Blog

Moderná kuchyňa by mala byť nielen príjemná na pohľad, ale aj praktická. Poznáme materiál, ktorý razom vytvorí teplo domova, a o jeho kvalitách nemožno pochybovať. Drevo vdýchne kuchyni osobitný ráz a zároveň splní aj všetky praktické požiadavky, ak ho využijete na správnych miestach a dobre sa oň postaráte.

Pokiaľ si drevenú kuchyňu predstavujete výlučne v rustikálnom “chatovom” štýle, radi vás vyvedieme z omylu. Hoci aj tradičná vidiecka kuchyňa vie zaujať a mnohým domácnostiam sa hodí, drevo patrí rovnako do modernej kuchyne. Inšpirujte sa nasledujúcimi tipmi a pustite do svojej kuchyne drevo.

 

Kontrast materiálov

Drevo je samo o sebe výrazné, no najviac vynikne, ak ho skombinujete s inými materiálmi. Veľmi dobre funguje kameň, mramor, sklo a biely laminát – lesklý aj matný. Drevo bude pri takejto kombinácii výrazné farbou aj textúrou, zároveň trochu ušetríte, lebo drevené nemusia byť všetky skrinky.

Kontrast materiálov v kuchyni

 

Masívny kus dreva

Ak sa rozhodnete pre masívny kus dreva s priznanou štruktúrou, zaručujeme vám, že vašu kuchyňu si zapamätá každý, kto do nej vstúpi. Kus prírody, prispôsobený moderným požiadavkám, opäť najviac vynikne samostatne. Skúste ho použiť ako pracovnú dosku, barový pult alebo ako aplikáciu na stene.

Masívne drevo v kuchyni

 

Drevené doplnky

Ak chcete do svojej kuchyne zakomponovať drevo, no nechcete kvôli tomu meniť celú kuchyňu, riešením sú drevené doplnky. Misky, lopáriky, drevený príbor, hodiny, dekorácia na stenu… Možností je veľa, riešenie je pomerne lacné a efekt zaručený.

Drevené doplnky do kuchyne

 

Drevené kombinácie

Výroba kuchyne na mieru má (okrem iného) tú výhodu, že drevený materiál vieme použiť na viacerých miestach a vizuálne tak prepojiť celý interiér. Nemusíte prejsť desiatky obchodov, kým nájdete farbu či štýl, ktorý bude pasovať k vašej linke – kuchynský stôl môže byť vyrobený z toho istého dreva, ako vaša pracovná doska. Zvyšky dreva sa dajú použiť na doplnky, čiže materiál bude využitý do posledného kúsku.

Biela kuchyňa s drevom

 

Drevo na nečakaných miestach

Drevený stôl či stoličky sú klasika, ktorá je príjemná na pohľad a nič ňou nepokazíte. Ak však máte radi originalitu, prekvapiť môžete aj drevom na nečakaných miestach. Drevené tienidlo na lampu či úchytka zladená s doplnkami? Ak máte zaujímavé nápady, radi vám ich zrealizujeme.

Drevené lampy a rúčka do kuchyne

 

Či už máte jasnú predstavu o svojom vysnívanom interiéri, alebo si chcete nechať poradiť, neváhajte nás osloviť. Radi vám pomôžeme v ceste za vynoveným domovom.

Moderná kuchyňa si zaslúži drevo

Ďalšie články